In het Sports Business Center in Leusden wordt avontuur tot leven gebracht met verschillende, toonaangevende outdoormerken. Hier vind je de kern van outdoor inspiratie en uitrusting.

Zo ook bij Rab / Lowe Alpine. Onlangs brachten wij een bezoek aan de showroom van Equip Benelux in het Sports Business Center in Leusden, waar de merken Rab en Lowe Alpine worden gevoerd. Met enthousiasme werden wij ontvangen door Patrick Baars, Marketing Coördinator voor West-Europa. Tijdens ons bezoek kregen we een inspirerende inkijk in de nieuwste ontwikkelingen en producten. Patrick nam de tijd om ons rond te leiden en liet ons kennismaken met de Rab en Lowe Alpine.

Maar eerst, even voorstellen…

Introductie
Maak kennis met Patrick Baars, de spil van de marketingactiviteiten bij Equip Benelux. Sinds vorig jaar (2023) is Patrick werkzaam als Marketing Coördinator bij Equip Benelux, waar hij zijn jarenlange ervaring in de wereld van outdoor, klim- en bergsport en trailrunning inzet.

We stellen ook graag de rest van het team aan je voor, een deel zie je al op de foto bovenaan dit artikel.

Van links naar rechts:
Patrick Baars (Marketing), Bas Ursum (Sales), Claudia Anbeek (Customer Service), Ragnar Broekhoven (Sales), Saskia Bongaerts (Service Centre), Suzanne Klabbers (Service Centre), Jantiene Spijker (Service Centre) en de nieuwe CEO van Equip Outdoor Technologies, Richard Leedham.

Foto credits: Gerard Ritter (Country Manager Benelux, Eastern Europe, France & Spain)

Enkele collega’s staan niet op de foto, maar zijn wel belangrijke schakels in ons team: Lisa Scheenaard (Service Centre) en Andrea Hankey (Financial Administrator).

2024.03.11_IMX_SBCL_LocatieShoot_00165980 (1)

Equip Benelux is een vooraanstaande distributeur van hoogwaardige outdoor- en sportuitrusting in de Benelux-regio. De merken Rab (sinds 1981) en Lowe Alpine (sinds 1967) staan bekend om hun toewijding aan innovatie, kwaliteit en functionaliteit.

 

Rab en Lowe Alpine bieden een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige outdoorproducten, variërend van technische kleding tot rugzakken en uitrusting voor bergbeklimmen, wandelen en hiken. Hun producten zijn ontworpen met oog voor detail, duurzaamheid en prestaties, waardoor ze geliefd zijn bij zowel professionele avonturiers als recreatieve outdoorliefhebbers.

Scherm_afbeelding 2024-05-20 om 17.20.38

Sustainability
Zowel Rab als Lowe Alpine hebben zich toegewijd aan duurzaamheid in hun productieproces. Beide merken zijn trots op hun Fair Wear-certificering, wat aantoont dat ze zich inzetten voor eerlijke arbeidsomstandigheden en sociale verantwoordelijkheid.

Bovendien hechten ze veel waarde aan dierenwelzijn, vooral bij producten met donsvulling. Beide merken zijn gecertificeerd door vertrouwde instanties die de traceerbaarheid van dons garanderen en ervoor zorgen dat het afkomstig is van verantwoorde bronnen.

Wist je dat je jouw dons, van welk merk dan ook, kunt afgeven bij het Rab Service Center in Leusden? Daar wordt het gesorteerd, gereinigd en krijgt het een tweede leven.

Transparantie
Een opvallend aspect is de transparantie die Rab en Lowe Alpine bieden aan hun klanten. Met een QR-code op elk item kunnen consumenten de “material facts” van het product bekijken, wat betekent dat ze gedetailleerde informatie kunnen zien over hoe en waar het product is gemaakt. Deze benadering van transparantie bevordert niet alleen het vertrouwen van de consument, maar stimuleert ook verantwoord winkelen en productgebruik.

Rab Service Center
Het Rab Service Center is een unieke toevoeging aan het SBC in Leusden. Het Rab Service Center biedt gespecialiseerd onderhoud en reparaties voor Rab en Lowe Alpine producten. Van het herstellen van scheuren tot het vervangen van ritsen en het reinigen van dons: het team staat klaar om uw uitrusting weer in topconditie te brengen. Met hun expertise en zorgvuldige aanpak kan een product met goede reparatie vaak langer meegaan, waardoor het niet vervangen hoeft te worden. Als een product niet kan worden gerepareerd, ondergaat het een upcyclingproces om het een tweede leven te geven.

Innovaties
Rab heeft de afgelopen tijd een aantal bijzondere ontwikkelingen en innovaties doorgemaakt. Zo springt de nieuwste collectie eruit met levendige en opvallende kleuren, wat een frisse draai geeft aan de traditionele neutrale aardekleuren van outdoorkleding. Ook de dameskleding van Rab is nu hipper, waardoor het merk beter inspeelt op de laatste (mode)trends.

Bovendien heeft Rab haar doelgroep verbreed van de professionele bergbeklimmers naar een breder publiek van wandelaars en outdoorliefhebbers.

Kortom, Rab staat nu open voor iedereen die van de natuur en het buitenleven houdt.

Patrick, bedankt voor je gastvrijheid en enthousiasme tijdens ons bezoek. We wensen het team veel succes in het voortzetten van hun missie om avonturiers te ondersteunen in de outdoorwereld!


Wil je meer informatie over Rab / Lowe Alpine?

Neem dan gerust contact op met Patrick via  patrick.baars@equipuk.com

nl_NL